לקח חלק פעיל בהגנה על העיר צפת – וקיפח את חייו: זהו סיפורו של הלוחם האמיץ רפי אדרעי ז"ל

רפי אדרעי היה אחד מהלוחמים הבולטים והאמיצים ביותר בתקופת הקמת המדינה, וזאת בשל היותו לוחם אשר הפגין אומץ לב רב בכל הקשור להגנה על המולדת ועל העיר בה נולד וגדל צפת. בסקירה הבאה נציג לכם את כל הפרטים שצריך לדעת אודות מי שלקח חלק פעיל בהגנה על העיר, כמו גם הצליח להותיר חותם גם עשרות שנים לאחר מותו, בעקבות עשייה חברתית של בני המשפחה. מי היה רפי אדרעי? כל הפרטים בכתבה הבאה.

רפי אדרעי – סיפורו של לוחם הפלמ"ח

רפי (רפאל) אדרעי חי כל חייו בעיר צפת בה נולד וגדל. הוא סיים את לימודיו והתחיל לעבוד כחשמלאי, ובמקביל השתלב באופן משמעותי בחיי הקהילה, כאשר בחר להצטרף לתנועת הנוער העובד והלומד כמדריך, כאשר בהמשך השתלב בתפקידים בכירים שהפכו אותו לדמות מוכרת ומוערכת מאוד בקהילה, כמי שכיהן בתור תפקיד של מדריך ראשי. בזמן עזיבת השלטון הבריטי את העיר, רפי אדרעי בחר לרומם את מצב הרוח של התושבים באמצעות תלייה של דגל ישראל על גג של בניין בצמוד לבית המשטרה הבריטי, כאשר בזמן הזה היה נתון תחת אש חיה וסיכן את חייו. מ

דובר באירוע שהפך את רפי אדרעי לאחד מהתושבים המוכרים ביותר בעיר, ועדות לכך ניתן למצוא בין היתר גם בהשתלבות שלו בתפקידים חשובים במערך ההגנה על העיר צפת, בייחוד לאור העובדה כי סייע לכוחות הפלמ"ח להשתלט על נקודות מפתח בעיר בעת המצור. לאחר שהעיר שוחררה, הוא הצטרף לכוחות לטובת לחימה כנגד צבאות ערב במסגרת של מלחמת יום העצמאות. למרות שהייתה לו את האפשרות להישאר בעיר, הוא בחר לנצל את הכישורים שלו בתחום של סליקת נשק לטובת הכוחות הלוחמים, עד אשר נפל בגיל 24 בלבד בעקבות קליע שחדר לעורפו בזמן התקפה של צבא מצרים. הוא נהרג במקום ונקבר על פי בקשת בני משפחתו בעיר ראש העין, אולם סיפור המוות שלו לא עצר אותם מפני המשך העשייה החברתית שהייתה מזוהה איתו, כפי שנסביר כעת.

 

 

הקמה של עמותה חברתית – להמשך המורשת החברתית של רפי אדרעי

רפי אדרעי היה לוחם אמיץ ומוערך מאוד שנתן את כל כולו למען המולדת. בני המשפחה שלו החליטו להמשיך את המורשת החברתית שלו באמצעות עשייה חברתית אשר מגיעה לידי ביטוי במסגרת של עמותת אחינועם. את עמותת אחינועם הקימו האחיינים של רפי אדרעי – משה אדרעי, איל אדרעי וכן רפי אשר נקרא על שם הדוד האהוב. משפחת אדרעי תורמת בצורה משמעותית מאוד לטובת קידום של פעילות העמותה המתמקדת בצמצום פערים בחברה הישראלית, כאשר בין התוכניות הבולטות של העמותה ניתן למנות תוכנית ליווי המיועדת בעבור צעירים מגיל 16 ועד להשתלבות בשוק התעסוקה, חלוקה של מחשבים בזמן מגפת הקורונה, שיפוץ ספריה וקידום של חינוך מוזיקלי בעיר  צפת ועוד.

לסיכום

משפחת אדרעי היא משפחה שורשית וערכית אשר איבדה את היקר לה מכל בזמן מלחמת יום העצמאות. רפי אדרעי היה לוחם שהצליח לבסס את האהבה והתשוקה שלו למען המולדת במסגרת של לחימה, הן כמפקד גדנ"ע והן כמפקד כיתה אשר לקח חלק בשורה של פעולות צבאיות מסוכנות. למרות שחלפו עשרות שנים מאז מותו, הוא נותר לוחם נערץ ומוערך על ידי בני המשפחה והחברים הקרובים, כאשר עדות לכך ניתן למצוא בפעילויות חברתיות כמו גם בהקמה של בית יד לבנים בעירו.

נגישות