ארצות הברית מחכה לכם! איך מוציאים ויזה לארה"ב לכל המשפחה?

אם יש דבר אחד ידוע לגבי טיסה לארה"ב, זה שוויזה היא חלק קריטי מהמשוואה, ושארה"ב אינה ממהרת לקבל אליה כל אחד. מכאן שאם מבקשים לטוס לארה"ב כדי לבקר משפחה, כדי להרחיב את הקהילה היהודית, או אם כדי לפעול לטובת קירוב לבבות, מוזמנים לעצור להבין מה נדרש כדי להוציא ויזה עבורכם ההורים, ועבור הילדים הקטנים. יש שאלות בנושא? לא יודעים לכמה זמן הוויזה תקפה, מאיזה גיל נדרשים להוציא ויזה, מהן העלויות ואף איזה סוג ויזה הכי מתאים למטרת הביקור/שהייה שלכם? ריכזנו לכם פה מידע רלוונטי בנושא.

הכנה מקדימה

אם נבקש להתחיל מההתחלה, נציין שוויזה היא אשרת שהייה. מדובר במסמך שמסדיר את השהות של אדם ממדינה אחת במדינה שנייה. בכול הנוגע לאשרת כניסה לארצות הברית יש 3 סוגים: יש ויזת מבקרים, יש ויזת הגירה ויש ויזת עבודה. עוד נציין שבאופן כללי ארה"ב מקשה עורף ועל כן אם רוצים להשיג את הוויזה הרצויה נדרשים להתכונן כראוי. מה זה אומר? שנדרשים להבין איזו ויזה עדיפה, אלו מסמכים תומכים חשוב להכין, ואף חשוב לדעת מה נכון לומר בריאיון. אם כן באלו מסמכים מדובר? יש לאסוף מסמכים שמעידים על קשר חזק למדינת ישראל (משכורות, משכנתא, טפסי רישום ללימודים וכדומה) ויש לאסוף מסמכים שתומכים במטרת הטיול שעליה מצהירים.

ויזת מבקרים

ויזת מבקרים מיועדת עבור מטרות נופש והיא לרוב מגבילה את השהות ל-90 ימים. כאן ניתן למצוא 2 תתי אופציות: ויזה מסוג B2 לטובת ישראלים שאין ברשותם דרכון נוסף ושמתכננים ביקור יחסית קצר, וויזה מסוג B1 שמיועדת למטרות עסקים ללא קבלת תשלום (למשל לבעלי עסקים שבאים לכנסים), כאשר גם פה מדובר בשהייה שנחשבת קצרה.

 

 

ויזת עבודה

גם בתחום של ויזת עבודה ניתן למצוא מגוון סוגים (בהתאם לאופי העבודה), כאשר הוויזה אינה מותנה במעמד של אזרח ארה"ב. כמו כן, חלק מוויזות העבודה מיועדות עבור סטודנטים וחלק משפיעות על אופי העבודה. הן משפיעות על תקרת השכר, על סוג העבודה ואף על הכמות של שעות העבודה, כך שבמקרה זה הכרחי לקבל ייעוץ מקצועי טרם מגישים בקשה.

ויזת הגירה

כן, גם פה ניתן למצוא שורה של תתי ויזות רלוונטיות, כאשר כל סוג משפיע על אופי ההתנהלות בעת הגשת הבקשה. כאן נזהיר מראש שלא קל להוציא ויזת עבודה לארה"ב, אם כי קיימים אפיקים מסייעים. כך למשל אם מקיימים זוגיות עם אזרח ארה"ב, או אם מחזיקים בכישורים נדרשים, הדרך להשגת הוויזה עשויה להיות יותר קלה.

גם הילדים נדרשים להוציא ויזה?

לא רק שהשגת ויזה כרוכה במילוי טפסים, אלא גם יש לשלם סביב ה-500 ש"ח עבור כל בקשה. האם גם הילדים נדרשים לעבור את התהליך? ובכן התהליך המלא מיועד רק לילדים מגיל 14 ועד לגיל 79. יש לכם ילדים קטנים מתחת לגיל 17? או טסים ביחד עם ההורים שמעל לגיל 80? ובכן גם במקרה זה נדרשים לשלם, אך נחסך הצורך להגיע לראיון. כמן כן, כל אחד נדרש להגיש את הבקשה לצד טופס ייעודי (DS-160). מה עוד חשוב לדעת? שאם מישהו מהמשפחה מתכנן שהות ממושכת בארה"ב, הרי שהילדים או בן/ת הזוג יכולים "להצטרף". מה זה אומר? במקרה זה יש להשיג ויזה מסוג E, כאשר התהליך יחסית פשוט ונדרש עבור כל בן משפחה, כולל ילדים.

כל שנדרש לעשות

התמונה מתחילה להתבהר? יש לקחת בחשבון שנדרש לקבל ייעוץ מקצועי כדי הבין איזו ויזה עדיפה, ויש להבין שוויזה אינה מקנה כניסה חופשית, אלא יש להיות מודעים לשורה של הגבלות. הן מבחינת תקופת השהייה והן מבחינת אופי השהות (לימודים, עבודה וכדומה) מבקשים להתקדם? יש למלא טפסים רלוונטיים דרך האינטרנט, יש לקבוע ריאיון (בירושלים או בת"א), יש להכין מסמכים נדרשים, וכמובן שיש לשלם אגרה. בהצלחה!

נגישות