הילד עבר טסט? בשעה טובה! כל מה שצריך לדעת על מלווה לנהג חדש

בשעה טובה הילד שלכם עבר את הטסט לקבלת רישיון נהיגה. החוק בישראל קובע כי כל נהג חדש מחויב בליווי למשך פרק זמן של שישה חודשים, כאשר מדובר בחובה. מי שעובר על החוק הזה עשוי למצוא את עצמו עם קנס או שלילת רישיון, בייחוד לאור העובדה כי נהגים חדשים אינם מנוסים דיים על הכביש, ועל כן ישנה חובה לליווי. מה חשוב לדעת על מלווה לנהג חדש? להלן הפרטים.

ליווי לנהג חדש – כל מה שרציתם לדעת רגע לפני שאוחזים בהגה

נהגים חדשים מתחת לגיל 24 מחויבים לנהוג עם מלווה למשך שישה חודשים מהיום שעברו את הטסט, וקיבלו היתר זמני. תקופת הליווי מחולקת לשניים – שלושה חודשים ראשונים ליווי מלא המתבצע גם בלילה וגם ביום, ובשלושת החודשים האחרונים הליווי הוא רק בלילה בין השעות 21:00-06:00. שימו לב כי במסגרת הליווי הזה נדרש לצבור לפחות 50 שעות נהיגה בליווי, 15 שעות נהיגה בלילה, 15 שעות נהיגה בדרך בין עירונית וכן 20 שעות בדרך עירונית. דרך אתר אסק רלב"ד תוכלו לקבל את כל הטיפים החשובים ביותר בנוגע לחובת הליווי, וזאת מתוך מטרה להקפיד ולהעניק לילד שלכם את היכולת ללמוד את תוואי הדרך וכן להעשיר את הידע על בסיס הניסיון של מבוגר אחראי ילווה את הנהג החדש במשך התקופה הזו.

מי שרשאי להיות מלווה הוא נהג ותיק עם ניסיון של חמש שנים לפחות לצד רישיון בתוקף על אותו כלי רכב, מורה נהיגה בעל רישיון בתוקף או בעל רישיון נהיגה באותו סוג של רכב למשך שלוש שנים, במידה והוא מעל לגיל 30. שימו לב כי החלטה לגבי זהות המלווה  צריכה להתבצע בשיתוף פעולה עם הנהג הצעיר, וזאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של מערך אשר מאפשר נוחות כמו גם פתיחות לקבלת הערות, כל זאת מתוך מטרה להעשיר את הידע ואף לקבל כלים לנהיגה בטוחה המתבצעת באור, בחושך וגם בתנאי נהיגה משתנים כמו למשל סביבה עירונית, סביבה בין עירונית, כבישים מהירים ועוד.

מי פטור מחובת הליווי?

שוטרים או חיילים פטורים מקבלת ליווי מאחר והם מקבלים את הליווי הזה במסגרת השירות הצבאי או המשטרתי. בנוסף, נהגים מעל גיל 24 זכאים גם אינם מחויבים בליווי, אולם ההמלצה היא כן לקבל ליווי לפחות לתקופת זמן קצרה, מתוך מטרה לקבל את כל המידע והטיפים לטובת זהירות בדרכים, בייחוד על רקע מספר התאונות הגבוה במדינת ישראל כמו גם המעורבות של נהגים חדשים בתאונות קלות עד קטלניות.

 

 

מדוע חובת ליווי היא חיונית?

חובת הליווי היא לא המלצה אלא בגדר חובה. הסיכויים של נהגים חדשים להיות מעורבים בתאונות דרכים קטלניות הוא כפול מאשר נהגים ותיקים, כאשר צריך לקחת בחשבון כי הקטל בכבישים כמו גם חוסר הניסיון מהווה סיבה מרכזית מדוע חובת הליווי היא קריטית. שימו לב כי במידה ואין נהג מלווה, אסור לנהג הצעיר לעלות על הכביש אלא אם כן הוא מוצא נהג ותיק שיכול ללוות אותו.

נהגים חדשים הם תחת זכוכית מגדלת גם מבחינת רשויות החוק אשר נוטות לראות בנהגים חדשים כמי שנמצאים בסיכון מוגבר, ועל כן הליווי אותו אתם מעניקים לילד בתור נהגים ותיקים הוא בעל משמעות לטובת יצירה של זהירות בדרכים וכן הבנה כי תנאי הדרך במדינת ישראל כמו גם בעולם הם מסוכנים לא רק בעבורו, אלא גם בעבור הנהג שיכול לקבל דרך הליווי הזה את המענה לו הוא זקוק מבחינת ביטחון על הכביש וכן היכרות עם תוואי הדרך, בוודאי בשלבים הראשונים לאחר קבלת הרישיון.

לסיכום

חובת ליווי בעבור נהג חדש מיועדת בעבור נהגים מתוך מטרה לאפשר להם לקבל הדרכה מקצועית מנהג ותיק אשר מלווה למשך תקופה של שישה חודשים. שימו לב כי נדרש להקפיד על מילוי כלל התנאים מטעם משרד התחבורה, כאשר מדובר בשלב שאותו צריך לבצע מיד לאחר קבלת הרישיון. בנוסף, שימו לב כי ישנה חובה לתלות שלט של נהג חדש על הרכב.

נגישות