איך תדעו אם אתם זקוקים לשירותיו של פסיכולוג ילדים?

אין ספק שהילדים שלנו הם הדבר היקר והחשוב ביותר ללבנו. אנו נעשה תמיד הכול על מנת לדאוג לרווחתם ולוודא שהם תמיד מקבלים את כל מה שהם זקוקים לא ולא משנה באיזה מחיר. מתוך כך, להורים רבים חשוב תמיד לוודא שהילדים שלהם נמצאים ברווחה כללית – שהם אוכלים כראוי ובצורה מאוזנת, שהם ישנים מספיק טוב בלילה, שהם מצליחים להשתלב מבחינה חברתית ולמצוא את מקום במסגרות בהן הם נמצאים. אך מה קורה במצבים בהם הילדים נמצאים במצוקה כלשהי ולא ממש ניתן להבחין בכך? הורים רבים, במיוחד כאלה המקפידים לשים לב לילדים שלהם, מוצאים את עצמם המומים כאשר הם מגלים פתאום שהילד שלהם סובל כבר תקופה ארוכה. העניין עם ילדים, הוא שהם לא תמיד יודעים לבטא דברים שמפריעים להם. לעתים, עד שמצוקה כלשהי תבוא לידי ביטוי אצל ילד עשוי לחלוף זמן רב ונזק עשוי להתרחש. לכן, במיוחד לכם ההורים שעושים כל כך הרבה בשביל הילדים, קיבצנו כמה סימנים חשובים שעשויים להצביע על כך שהילד או הילדה זקוקים לעזרתו של פסיכולוג ילדים או איש מקצוע כלשהו.

הילד או הילדה לא משתפים אתכם כבדרך כלל

יש ילדים שמטבעם אינם משתפים ומספרים יותר מדי וזה בסדר. אך אם הילד שלכם הוא כזה שלרוב מרבה לשתף אתכם ולאחרונה הוא דווקא מרבה לשתוק ואפילו להימנע מסיטואציות בהם הוא בדרך כלל משתף, שווה בהחלט להתייעץ עם פסיכולוג ילדים ולנסות להבין אם דבר מה עומד מאחורי השינוי הפתאומי. לרוב, ילדים המרבים לשתף ופתאום מתחילים להימנע מכך, עושים זאת מכיוון שהם מסתירים מצוקה כלשהי. לא נעלה כאן השערות שסתם יכניסו אתכם לסרטים ודמיונות וזה בהחלט לא חייב להיות משהו גדול, אבל אתם בטח תרצו לדעת גם אם משהו קטן מטריד את הצאצאים.

איך לדעת שצריך פסיכולוג ילדים

 שינוי חד בדפוסי ההתנהגות

זה יכול להיות משהו גדול וברור, כמו ילד שהסתדר לרוב עם חבריו לכיתה והיה ידוע כילד נעים הליכות שפתאום מתחיל לנהוג באלימות או לחוות התקפי זעם, או משהו פחות קיצוני ובולט, כמו למשל ילד שהולך מיד לחדר ומסתגר לשעות ארוכות, במיוחד אם לא היה נוהג לעשות כך בעבר. שינויים בהתנהגות עשויים להעיד על מצוקות, שכן במקרים רבים ילדים לא יודעים כיצד לבטא מצבים נפשיים קיצוניים והם מוצאים דרכים שונות ומשונות לעשות זאת.

עודדו אותם לשתף

דרך מצוינת לדעת אם הילד זקוק לעזרתו של איש מקצוע, היא להבין זאת ממנו על ידי השיתוף. אז איך גורמים לילדים לשתף אותנו בדברים הכי רגישים שלהם כמו קשיים ופחדים? ובכן, משמשים להם דוגמה. הורה שידע לשתף את הילדים שלו בקשיים שהוא חווה ביומיום, בין אם בעבודה, מבחינה או כלכלית או בשגרת הבית (כמובן שבאופן מתווך ורך), יראה לילדים את המשמעות האמתית של פתיחות ואמון באנשים הקרובים לו.

נגישות